Az Egyesület adatai

NYILV. SZÁM 02-02-0003015
NÉV PÉCSI RÓZSA KELETI KULTÚRA ÉS TÁNC EGYESÜLET
ADÓSZÁM 18333178-1-02
SZÉKHELY 7632 PÉCS, SAROLTA UTCA 7.
RÖVIDÍTETT NÉV PÉCSI RÓZSA EGYESÜLET
KSH SZÁM 1833178-9499-529-02

További adatok

Kezdetek

A Pécsi Rózsa Keleti Kultúra és Tánc Egyesület 2009-ben jött létre Seymen Nurgül orientális táncoktató, művészeti vezető és tanítványainak összefogásával.

Tagjainkat a mozgás és a tánc szeretete kovácsolta össze. "Hiszünk a tánc személyiségfejlesztő, közösségteremtő és egészségmegőrző szerepében. Szeretnénk, ha minél többen megismerkednének a táncban rejlő értékekkel és lehetőségekkel."

Pécsi Rózsa Egyesület logója
Pécsi Rózsa Egyesület verseny
Pécsi Rózsa Egyesület csoport

Céljaink

Egyesületünk céljai között szerepel az orientális tánc minél szélesebb körben történő megismertetése.

Célunk azonban nemcsak a tánc oktatása, hanem a török kultúra és nyelv minél szélesebb körű elterjesztése hazánkban, valamint külföldi kapcsolatok ápolása. Fontosnak tartjuk, hogy az érdeklődők a tánctechnikán kívül megismerkedjenek valamelyest a török kultúrával, szokásokkal, nyelvvel, gasztronómiával is.

Programjaink során rendszeresen együtt működünk Pécsen tanuló török egyetemistákkal, így még hitelesebb képet nyújthatunk a török kultúráról.

Tevékenységünk

Az érdeklődők rendszeresen részt vehetnek az egyesület által szervezett programokon, melyek tartalmaznak nyílt órákat is, s ennek köszönhetően szélesebb körben tudjuk hozzáférhetővé tenni foglalkozásainkat.

Az elmúlt évek során számos tánckurzust és rendezvényt szervezetünk, ill. más civil szervezetekkel együttműködve számos programot valósítottunk meg.

Nagy rendezvényeink - egészségnap tánctalálkozó, táncest- mellett kisebb programjainkon is várjuk a jelentkezőket. Táncházakat, török nyelvi klubot, gasztronómiai programokat, kultúrális előadásokat biztosítunk számukra.

Kapcsolat

+36 70 513-7482
prhegyesulet@gmail.com